تدویر کنفرانس مطبوعاتی د افغانستان بانک در زمینه ثبات نرخ برابری افغانی در مقابل دالر

23قوس 1400- د افغانستان بانک کنفرانس مطبوعاتی را بمنظور ثبات نرخ افغانی در مقابل دالر تحت ریاست معاون دوم ریاست الوزرا محترم عبدالسلام حنفی برگزار نمود.
طی این کنفرانس، محترم حنفی پیرامون وضعیت نظام بانکی و چگونگی عملکرد اقتصاد صحبت های همه جانبه نموده و در زمینه نرخ مبادله افغانی در برابر دالر و حفظ ثبات آن معلومات ارائه نمود.
محترم حنفی از جریان نشست با صرافان که صبح امروز در حضورداشت وزرای محترم مالیه، معیین نشراتی اطلاعات و فرهنگ، نماینده گان با صلاحیت از وزارت های صنعت و تجارت، داخله، دفاع، زراعت، شرکت برشنا، ریاست استخبارات برگزار گردیده بود، نیز یاد آوری نموده و محتوای آنرا موثر خواند.
معاون دوم رییس الوزرا گفت که صرافان فعالیتهای بسیار موثر و ارزنده ای را در بهبود وضعیت اقتصادی و توسعه کار و بار مردم انجام میدهند، اما بعضی افراد سود جو وجود دارد که منافع شخصی را بر منافع ملی اولویت میدهد که فیصله مجلس ما با صرافان همین است که برای جلوگیری از فعالیت های مغرض آنها و جلوگیری از قاچاق ما با ادارات ذیربط تلاش خواهیم کرد تا آنها را شناسایی و مجازات نماییم.
محترم حنفی در قسمت دیگری از سخنانش از ترتیب طرزالعمل جامع که قرار است به همکاری مشترک کمیته اقتصادی، وزارت محترم مالیه و د افغانستان بانک ترتیب داده شود، خبر داده، افزود که ترتیب و به منصه اجرا گذاشتن این طرزالعمل به نرخ مبادله افغانی در برابر دالر کمک خواهد کرد.
او نقش رسانه های جمعی کشور، علما، والیان و متنفذین را برای ترویج افغانی در داد و ستد های پولی موثر خوانده، افزود که افغانستان یک کشور مستقل با تاریخ کهن است و دارای پول ملی که به مثابه هویت افغانهاست، می باشد. مردم ما برای حمایت از ارزش های ملی باید از پول افغانی استفاده نمایند. محترم حنفی استفاده از پول افغانی را در سرتاسر کشور یک امر الزامی اعلام نمود.
معاون محترم رییس الوزرا همچنان گفت که وضعیت اقتصادی کشور رو به بهبود است، وضعیت سیاسی نیز ثبات خود را گرفته است و نیز اشاره کرد که بانکهای افغانستان دالر کافی دارد و جای نگرانی نیست. او گفت که از فساد جلوگیری شده و انشاالله از قاچاق و احتکار دالر نیز جلوگیری خواهد شد.
محترم حنفی برای اطمینان به مردم شریف و غیور افغانستان گفت که مقامات امارت اسلامی برای رونق اقتصادی و تحرک فعالیتهای انکشافی با چندین کشور های منطقه و جهان در تماس است که نتایج مثبت در پی داشته است. او از علاقمندی تعداد کشور های منطقه و جهان برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف منجمله معادن افغانستان، تطبیق پروژه های تاپ و تاپی و چندین پروژه کلان اقتصادی دیگر نیز یاد آوری نموده افزود که با تطبیق این پروژه ها نیازمندی اسعاری کشور رفع شده، صادرات افزایش یافته و در کُل رونق اقتصادی بمیان خواهد آمد.