تلاش و تشریک مساعی برای ثبات و استحکام سکتور مالی و بانکی و توسعه بانکداری اسلامی در کشور

۲۷ شوال المکرم ۱۴۴۴- ورکشاپ های ولایتی به ابتکار د افغانستان بانک بمنظور هماهنگی و تشریک مساعی برای ثبات و استحکام سکتور بانکی، توسعه بانکداری اسلامی و میکانیزه سازی فعالیتهای موسسات مالی غیر بانکی روی دست گرفته شده که آغاز آن از زون شمال کشور در شهر مزار شریف صورت گرفت.
در این ورکشاپ برعلاوه سرپرست د افغانستان بانک، معاون والی ولایت بلخ، رئسای معارف، تحصیلات عالی، ارشاد و حج او اوقاف، گمرکات، مستوفیت، اصناف، متنفذین محل، تجار، صرافان و عرضه کننده گان خدمات پولی و نماینده گان بانکهای تجارتی نیز حضور داشتند.
در ابتدا محترم مولوی نورالهادی ابو ادریس معاون والی ولایت بلخ صحبت نموده و نقش بانکها را در رشد و انکشاف اقتصادی کشور ها مهم خواند. محترم ابو ادریس از اشتراک کننده گان این ورکشاپ خواست تا با همکاری و هماهنگی با یکدیگر در قسمت تقویه بانکها و حمایت از سیاست های کُلی اقتصادی حکومت تلاش های موثر انجام دهند.
متعاقباً محترم الحاج هدایت الله بدری سرپرست د افغانستان بانک در زمینه دستاورد های د افغانستان بانک در قبال تطبیق موثر سیاست های پولی و حفظ ارزش افغانی در مقابل سایر ارز ها و کنترول نرخ انفلاسیون صحبت نموده گفت که ما برای رسیدن به اهداف بزرگ ضرورت به همکاری و هماهنگی بین ادارات امارتی داریم که روی همین ملحوظ امروز گردهم آمده ایم.
محترم بدری در قسمت دیگر از سخنانش افزود که ترویج پول افغانی و استفاده درست آن حین داد و ستد های داخلی به تشریک مساعی و حمایت مردمی نیاز دارد و از مردم شریف کشور تقاضا نمود تا د افغانستان بانک را در این زمینه همکاری جدی نمایند.
سرپرست د افغانستان بانک در ادامه سخنانش از عزم راسخ رهبری د افغانستان بانک برای ترویج و توسعه بانکداری اسلامی در کشور خبر داده و افزود که بانکداری اسلامی در افغانستان یک ضرورت است و ما برای برقراری و بهبود آن از هیچ نوع سعی و تلاش دریغ نخواهیم ورزید.
در ادامه، پریزنتیشن های مفید در زمینه سکتور بانکی، پیشرفت ها و دستاورد ها و پلان های آینده برای بهبود سکتور، میکانیزه سازی فعالیتهای صرافان و عرضه کننده گان خدمات پولی و توسعه بانکداری اسلامی در کشور معلومات مفید و همه جانبه با اشتراک کننده گان در میان گذاشته شده و روی سطح همکاری آنها با د افغانستان بانک بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
باید یادآور شد که این ورکشاپ ها در سایر زون های د افغانستان بانک نیز بشکل نوبت وار برگزار گردیده و در کُل حمایت ادارات و مردم را برای بهبود سکتور های مالی و بانکی و میکانیزه سازی فعالیتهای صرافان و عرضه کننده گان خدمات پولی جلب و هماهنگ ساخته که انشاالله منتج به بهبود و عادی سازی روند اجراات بانکی خواهد شد.