تدویر کنفرانس تمویلات کوچک مالی اسلامی بمنظور رشد تجارت های کوچک و متوسط

16 محرم الحرام 1446- محترم صدیق الله خالد آمر عمومی دفتر ریاست د افغانستان بانک، در همایش تحت عنوان "هفته مالی اسلامی افغانستان" که پیرامون تمویل مالی اسلامی کوچک راه اندازی گردیده بود، صحبت نمود.
محترم صدیق الله خالد در ابتدای سخنان خود ابراز خورسندی نموده که در این کنفرانس مهم برای انکشاف سکتور مالی افغانستان، به ویژه توسعه بانکداری اسلامی و قرضههای کوچک، حضور یافته است. وی افزود که الحمدلله، علیرغم مشکلات فراوان، بخش بانکداری اسلامی همچنان در حال توسعه و ثبات است. با استفاده از تجارب کشورهای اسلامی و با توجه به رهنمودها و چارچوبهای لازم، چارچوپ تغییر بانکداری سنتی به بانکداری اسلامی ترتیب شده است، میزان اعتماد مردم به بانکها روز به روز افزایش یافته و انشاءالله در آینده نزدیک در بخش توسعه مالی گامهای عملی برداشته خواهد شد.
محترم خالد ادامه داد که برای تقویت بیشتر بانکداری اسلامی، د افغانستان بانک با تعداد زیادی از مؤسسات بینالمللی که در زمینه تأمین مالی بانکداری اسلامی فعالیت میکنند، در ارتباط است و علاوه بر استفاده از تجارب سایر کشورهای اسلامی، از معیارهای مؤسسات جهانی، محصولات مالی و برنامههای آموزشی نیز استفاده می نماید.
وی همچنین گفت که مؤسسات تمویل مالی کوچک در تنوع محصولات مالی، به ویژه دسترسی به محصولات مالی برای تشبثات کوچک، توسعه زراعت برای دهقانان، ایجاد سهولت در بخش تشبثات برای کارآفرینان کوچک، کاهش سطح فقر، ایجاد فرصتهای کاری و رشد و توسعه اقتصادی کلی کشور، نقش مهمی دارد.
آمر عمومی دفتر ریاست د افغانستان بانک افزود که این بانک چهارچوب مقرراتی را برای تنظیم و نظارت بر سکتور مذکور ترتیب و نهایی نموده است. کسانی که میخواهند از طریق مؤسسات مالی کوچک در تمام ولایات کشور به شهروندان خدمات ارائه کنند، میتوانند از د افغانستان بانک جواز اخذ نمایند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مؤسسات و تأمینکنندگان بینالمللی اطمینان داد که د افغانستان بانک زمینه مناسب مدیریت، مصونیت و شفافیت را با در نظر داشت معیارهای بینالمللی در چارچوب قوانین و مقررات آماده نموده است. محترم خالد همچنین صکوک را از نظر رشد و توسعه اقتصادی ارزشمند دانسته و افزود که در زمینه صکوک پیشرفتهای زیادی صورت گرفته است و در آینده نزدیک با صدور آن میتوان از آن برای تأمین مالی پروژههای اساسی نیز استفاده کرد.
شایان ذکر است که در این کنفرانس، که توسط اداره برنامه انکشافی سازمان ملل متحد تحت عنوان "هفته مالی اسلامی افغانستان" برگزار شده بود، نمایندگانی از د افغانستان بانک، وزارت صنعت و تجارت، دفتر سازمان ملل متحد در کابل، یوناما، سفیران تعدادی از کشورها، بخش خصوصی، بانکهای تجارتی، مؤسسات قرضههای کوچک و نمایندگان شماری از مؤسسات مالی و بانکی حضور داشتند. این کنفرانس به مدت چهار روز ادامه خواهد داشت و موضوعات مربوط به تأمین مالی اسلامی، قرضههای کوچک، ایجاد شغل، کاهش فقر و شمولیت مالی در افغانستان مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.