د افغانستان بانک دستاوردهای مهم سال گذشته خود را از طریق کنفرانس مطبوعاتی با مردم به اشتراک گذاشت
۲ ربیعالاول ۱۴۴۶ - هیئت رهبری د افغانستان بانک در برنامهای تشریح برنامه های یک ساله ادارات امارتی که در مرکز رسانههای حکومت برگزار شد، دستاوردها و فعالیت های خود را که از ماه اسد سال ۱۴۰۲ الی ماه اسد سال ۱۴۰۳ را در بر میگیرد، از طریق رسانهها با مردم شریف افغانستان به اشتراک گذاشت.
محترم صدیقالله خالد، معاون اول د افغانستان بانک در آغاز این برنامه دستاوردها و اقدامات مهم این بانک در بخشهای مختلف را با هموطنان در میان گذاشت. وی افزود که مانند سالهای گذشته، د افغانستان بانک در سال ۱۴۰۲ نیز گامهای مؤثری در راستای تقویت سکتور بانکی، ثبات پول افغانی، کنترول تورم، توسعه بانکداری اسلامی، مکانیزه سازی بخش غیر بانکی و تسهیل خدمات مالی برداشته و دستاوردهای قابل محسوس دارد.
محترم خالد افزود که با استفاده از تطبیق موثر سیاستهای پولی، ارزش افغانی در برابر ارزهای خارجی بهخوبی حفظ شده و در ماه اسد سال ۱۴۰۳ ارزش افغانی نسبت به ماه مشابه سال گذشته، ۱۷.۲۵ درصد افزایش یافته است. همچنین، پول افغانی بهعنوان سومین واحد پولی با ثبات و با ارزش در سطح منطقه شناخته شده است.
معاون اول د افغانستان بانک درادامه روی محدودیت های سپرده های هموطنان نزد بانکهای تجارتی گفت که طی سال گذشته، محدودیتهای موجود بر حسابهای سپرده مردم کاهش یافته و در زمینه افتتاح حسابهای بانکی نیز تسهیلات ایجاد شده است. میزان برداشت هفتگی از حسابهای افغانی از ۷۰ هزار افغانی به ۱۵۰ هزار افغانی و سقف ماهانه از ۲۵۰ هزار افغانی به ۵۰۰ هزار افغانی افزایش یافته است. همچنین، میزان برداشت هفتگی از حسابهای دالری از ۱۰۰۰ دالر به ۲۰۰۰ دالر و سقف ماهانه از ۳۰۰۰ دالر به ۶۰۰۰ دالر رسیده است. این محدویت بزودی از میان برداشته شده و انشا الله با بکار گیری پالیسی های موثر، سکتور بانکی هرچه عاجل به حالت نورمال باز میگردد.
در ادامه، محترم خالد درباره توسعه بانکداری اسلامی وضاحت داده گفت که با تلاش های مداوم بانک مرکزی، اکنون تمامی بانکهای تجاری کشور مطابق با اصول شریعت اسلامی و بدون سود و معاملات غیر مشروع، فعالیت میکنند و همچنین، در طی سال ۱۴۰۲ مقررهای تأمین مالی اسلامی جهت توسعه فعالیت تجارت های کوچک و متوسط تدوین شده که قابل تطبیق است. وی درباره مبارزه با پولشویی و موثریت مؤسسات مالی غیر بانکی نیز صحبت نموده گفت که قانونی برای مکانیزه کردن فعالیتهای صرافیها و عرضه کنندگان، خدمات پولی تدوین و توسط عالیقدر امیرالمؤمنین حفظه الله نیز تأیید شده است که با اجرای آن نیز دستاوردهای مهمی حاصل شده است.
محترم صدیقالله خالد معاون اول د افغانستان بانک در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون تسهیلات ایجاد شده در زمینه دادوستدهای روزانه گفت که طی سال گذشته د افغانستان بانک توانسته است بیش از ۷ میلیارد افغانی بانکنوت های فرسوده را از بازار جمعآوری کرده و بر اساس یک روند مشخص آنها را از دوران خارج نموده و در مقابل، بانکنوت های جدید را در بازار تزریق نموده است.
در ادامه این کنفرانس، مسئولان بخشهای مختلف د افغانستان بانک نیز به نوبت در مورد عملکرد و دستاوردهای بخش های مربوطهشان معلومات جامع و دقیق ارائه کردند. محترم احمد جواد سداد آمر عمومی سیاستهای پولی پیرامون مهار تورم، وضعیت نقدینگی و پول های مندرس صحبت کرد. متعاقباً محترم احسانالله منصور، معاون آمریت عمومی نظارت بانکی و خدمات مالی درباره وضعیت سکتور بانکی و توسعه بانکداری اسلامی و همچنین محترم احمد ظاهر ناصرزی، آمر عمومی نظارت بر مؤسسات مالی غیر بانکی نیز پیرامون فعالیتهای مؤسسات مالی غیر بانکی و مبارزه با عواید ناشی از جرایم و پولشویی صحبت نمود. سپس محترم اسدالله مشفق، آمر عمومی سیستم تادیات، در مورد توسعه سیستمهای تادیه الکترونیکی به تفصیل صحبت کرد.
قابل یاد آوریست که در اخیردست اندرکاران رسانه های محترم پرسش های خود را مطرح نمودند که از جانب آمرین مربوطه پاسخ داده شد.